Een beetje historiek

 • 1957

  Enkele Kokejaanse jeugdige meisjes staken de koppen bij elkaar en onder impuls van de nieuwe jonge pastoor Gilbert Poot zag Chiro Kokejane haar eerste levenslicht, maar weliswaar nog zonder naam.

 • 1958

  Na amper een jaar bestaan van deze jeugdbeweging, overleed plots onze pastoor Gilbert Poot. Zijn positieve invloed werd gelukkig overgenomen door de jonge, dynamische pastoor Frans De Boeck, die gedurende bijna dertig jaar, de bezieler van de parochie en ook van de Chiro is geweest. Onder impuls van pastoor De Boeck werd beslist om als Chiro-jeugdbeweging door te gaan en zo ontstond Chiro Onze-Lieve Vrouw Kokejane. Na enkele maanden voegden ook jongens zich bij de groep en zo bestond de Chiro uit zowel meisjes al jongens, toen nog strikt gescheiden.

 • Jaren 1980 - 1987

  Zowel het aantal leden bij de meisjes als de jongens groeit. In de jaren 80 wordt de naam van Chiro Onze-Lieve Vrouw Kokejane gewijzigd naar Chiro Rif-Raf Kokejane. Rif-Raf komt van de Rif-Raf beek in Kokejane.

 • 1987

  In 1987 bestaat Chiro Rif-Raf Kokejane 30 jaar en wordt beslist om voor de eerste keer naar het buitenland op bivak te gaan. We trekken naar Hinterglemm (Oostenrijk). Vanaf nu zouden we om de 10 jaar naar 't buitenland op bivak gaan.

 • 1992

  Wegens een dubbele boeking, zijn de meisjes en jongens genoodzaakt om samen op bivak te gaan. Vanaf 1992 werd beslist om een gezamenlijke Chiro te worden. Vooral de kleinste groepen zullen voortaan gemengd zijn. Dat jaar bereikt onze Chiro een hoogtepunt met maar liefst 120 leden!

 • 1997

  Feest! We bestaan 40 jaar en gaan terug naar Oostenrijk op buitenlands kamp.

 • 2007

  In 2007 mogen we 50 kaarsen uitblazen en vertrekken we op buitenlands kamp naar Italië!

 • 2012

  Chiro Kokejane bestaat 55 jaar en viert dit met een klassieke bontering, optreden van Moustache en allerlei andere activiteiten op en rond het kerkplein.

 • 2017

  2017 wordt een druk jaar, het 60-jarig bestaan staat op het programma en er is een buitenlands kamp naar Gerardmer (Vogezen - Frankrijk) 

  Het 60-jarig bestaan is een heus huzarenstukje met allerlei optredens en nevenactiviteiten. Het weekend van 28-29-30 april 2017 wordt Kokejane haast een klein Rock Werchter. Met op vrijdag optredens van verschillende DJ's, zaterdag optreden van Her Band, The Expendables en Sven Ornelis. Zondag werd het feestweekend prachtig afgesloten door Axel Peleman en een traditioneel kampvuur. Een druk maar prachtig feest voor ons 60 jarig bestaan!

 • 2022

  Chiro Rif-Raf Kokejane viert dit jaar haar 65 jarig bestaan! Die verjaardag werd tijdens het weekend van 16-17-18 september 2022 een heel weekend lang uitgebreid gevierd op het kaatsplein van Kokejane.
  Vrijdagavond werd de spits afgebeten met NEON/OFF, een neonfuif. Er werd gefeest met verschillende DJ's.
  Zaterdagnammidag kon u een bezoekje brengen aan het Chiro-museum. Daarna konden we genieten van het Bruin Café met cocktails, streekbieren en tapas. Maar ook met live muziek van Small Talk, Lobstar & The kicks. Zondag kon u het weekend afsluiten met een fiets-of wandelroute door het Pajottenland en deelnemen aan onze volksdans geleidt door Titty. Het was een fantastisch feestweekend, eentje om nooit te vergeten!