De afdelingen

Alle leden van onze Chiro worden ingedeeld in 6 verschillende groepen volgens leeftijd. Op de zondagnamiddag zullen de spelletjes binnen dit groepsverband gespeeld worden, maar af en toe zijn er ook gezamenlijke activiteiten.

De Mini's

De mini’s zijn de 6- tot 7-jarigen (geboren in 2016-2017), ze zijn de jongste groep.

Mini’s zijn enthousiast en ze houden ervan om te fantaseren en ervaringen op te doen. Ze doen kringspelletjes, spelen verstoppertje, bouwen een kasteel met trollen & kabouters en zingen leuke liedjes enz. Ze leren samen spelen, sociaal zijn en hun gekste idee├źn uiten.

De Speelclub

De speelclubbers zijn de 8- tot 9-jarigen (geboren in 2014-2015).

Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger. De leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen ontstaan en banden worden gesmeed.

De Rakwi's

De Rakwi’s (geboren in 2012-2013) hangen samen met de leiding de aap uit.

Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaties in klei en verkleden ze zich in monsters & draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speldingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

De Tito's

De Tito’s (geboren in 2010-2011) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in de een of andere stad een groot zoekspel te doen.

Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch Tito’s.

De Keti's

De Keti’s (geboren in 2008-2009) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken.

Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn rasacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelf uitgegeven ketiblad.

De Aspi's

De oudste afdeling (geboren in 2006-2007) neemt het er goed van af en wisselt hevige spelen af met babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal.

Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudsten, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel.